Julie bjerg borup
Hvad er High Performance ledelse?
Når man som virksomhed skal overvinde morgendagens udfordringer og imødekomme fremtidens medarbejdere, så er der ikke nogen vej uden om at fokusere på, og investere i, at understøtte en udvikling af en sund virksomhedskultur – en high performance kultur. Man er nødt til at starte med kulturen – for som bekendt ‘culture eats strategy for breakfast’. Med andre ord – kulturen vinder altid over alt andet. Så ønsker man at skabe forandringer, skal man starte med kulturen.
Bæredygtig ledelse, emotionel intelligens (EQ) og psykologisk tryghed er nogle af nøgleordene i High Performance ledelse. High Performance ledelse handler om at skabe High Performance teams, der kendetegnes ved at få det bedste frem i alle, så 1+1 giver mere end 2
Forandringer starter i kulturen
Hvordan ændrer man så en kultur, tænker du måske? Kan man overhovedet det? Ja og nej vil jeg sige. Nej til at man med et trylleslag eller en strategi kan ændre en kultur, men ja til at man kan understøtte positive forandringer i sin virksomhedskultur, ved at investere i og videreudvikle ledere med høj EQ, der kan skabe psykologisk tryghed gennem nærvær, forventningsafstemning, stabilitet, fleksibilitet, tillid, ærlighed og nysgerrighed.
Med sådanne ledere understøttes udviklingen af en trivselskultur, hvor der er plads til mangfoldighed og fejl. En fejlkærlig kultur, hvor fejl anerkendes som vigtig erfaring og læring. Når man er nået til dét punkt har man alle forudsætningerne for at skabe high performance – altså ekstraordinære bedrifter.
Next step er at dyrke autenticitet, integritet og lidenskab. Træne ledelsen i, i endnu højere grad, at være stærke rollemodeller. En high performance kultur kræver et high performance mindset, hvor alle kender, accepterer og ejer deres rolle og ansvar.
Jeg kan hjælpe jer med at tage temperaturen på organisationen, finde hullerne i osten og sætte udviklingen i en hensigtsmæssig retning.
High performance kultur – psykologisk tryghed og forventningsafstemning er nøgleordene til at skabe en kultur for ekstraordinære bedrifter
Hvad er High Performance kultur?
Moderne, udviklingsorienterede virksomheder har måske høstet af både de lavthængende frugter og dem, der er lidt højere oppe på træet, i bestræbelserne på at forme en trivselskultur, hvor der er plads til mangfoldighed og fejl. De har sikret vidensdeling både internt og eksternt, og måske endda formået at skabe en fejlkærlig kultur, hvor fejl anerkendes som vigtig erfaring og læring. Hvis dét er tilfældet har I med stor sandsynlighed ledere med høj EQ (følelsesmæssig intelligens) og deraf født høj grad af psykologisk tryghed blandt medarbejderne. Og så er I rigtig godt på vej mod en high performance kultur!
Next step er at dyrke autenticitet, integritet og lidenskab. Træne ledelsen i, i endnu højere grad, at være stærke rollemodeller. En high performance kultur kræver et high performance mindset, hvor alle kender, accepterer og ejer deres rolle og ansvar.
Jeg kan hjælpe jer med at tage temperaturen på organisationen, finde hullerne i osten og sætte udviklingen i en hensigtsmæssig retning.
Når man arbejder med virksomhedens strategiske mål er det nødvendigt at kende virksomhedens værdier og ejernes balancepunkt – hvornår har vi den, for jer, perfekte balance mellem økonomiske og kommercielle mål på den ene side af balancebommen og på den anden side værdier, kultur og work life balance?
Hvad skal vi bruge værdierne til?
Hvis det ikke står tydeligt for dig som leder, og for alle dine medarbejdere, hvilke værdier virksomheden har, så vil den enkelte i stedet lægge sine egne værdier ned over virksomheden og navigere ud fra dét. Det svarer til at alle besætningsmedlemmer har hvert sit søkort og selv udstikker kursen. Ingen er i tvivl om at dét skib aldrig vil komme igennem hverken vindstille eller stormfulde dage, og endnu desto mindre nå destinationen – for hvad er den overhovedet? Præcis det samme gør sig gældende for virksomheder, hvor medarbejderne ikke kender virksomhedens værdier, strategi og vision.
Hvordan kommer vi i gang?
Bare rolig, det er aldrig for sent at komme i gang og jeg kan hjælpe jer igennem det hele. Også så selv de mest fanatiske strategi-skeptikere (som findes i alle virksomheder), vil deltage aktivt i processen og købe ind på jeres fælles mission. Jeg lover at det bliver både sjovt og tankevækkende.
Jeg sørger for at jeres output i form af strategiplaner mv. præsenteres i et lækkert layout i tråd med jeres visuelle identitet og målgruppen for budskabet. Sådanne budskaber kan ofte med fordel serveres lidt forskelligt afhængig af om det er medarbejderne, samarbejdspartnere eller potentielle investorer, der er på modtagersiden.
Virksomhedsledere taler ofte om at ‘medarbejderne er vores vigtigste aktiv’. Og det er sandt. Uden tvivl. De fleste virksomheder er ingenting uden sine medarbejdere. Det er derfor også uhyre vigtigt at vi behandler vores medarbejdere som vores vigtigste aktiver.
Medarbejderne er dit vigtigste aktiv
Jeg giver jer et udefrakommende blik på jeres medarbejdere og virksomhedens behandling af disse. Findes de fornødne kompetencer i virksomheden? Hvilket udviklingspotentiale er der? Og er der trusler, der lurer om hjørnet? Har vi de rette politikker, har vi en opdateret personalehåndbog og har vi en sund kultur? Hvilke udfordringer har vi, der kan true vores strategiske målsætninger? Har vi overhovedet tænkt ‘People and culture’ ind i vores strategi? Hvis ikke, så er det meget farligt af to uomtvistelige grunde: 1. ‘Culture eats strategy for breakfast’ og 2. ‘Medarbejderne er vores vigtigste aktiv’ – you do the math.
One size doesn’t fit all
Hvordan behandler vi i praksis medarbejderne som vores vigtigste aktiv? Det er der rigtigt mange bud på. Mit udgangspunkt er at ‘one size doesn’t fit all’. Vi er nødt til at tænke i individuelle løsninger – både ift. hver virksomhed for sig, men også hver medarbejder for sig. Dét, der er vigtigt og rigtigt for én, er ikke nødvendigvis det bedste for en anden. Når det er sagt, så har de færreste virksomheder ressourcer til at lave meget individuelle løsninger. Derfor giver det ofte god mening at behandle medarbejderne ud fra et nogenlunde fælles ståsted med udgangspunkt i virksomhedens værdier. I kan derfor med fordel starte med en værdiafklaringsproces.
Det anslåes at mangel på kvalificeret arbejdskraft fortsat, og i endnu mere udtalt grad, vil være den største udfordring for dansk erhvervsliv frem til ca. år 2043. Det er desværre ikke bare en døgnflue. Af den grund bliver rekruttering heller ikke lettere fremover, og det giver absolut mening at få professionel hjælp udefra.
Succesfuld rekruttering er krævende
En succesfuld rekruttering er krævende på mange niveauer. Når der rekrutteres til nøglepositioner er der ofte forbundet en tidskrævende line-up, hvor relevante kandidater skal findes, kontaktes og sweet talkes. Dernæst kræves en både veltilrettelagt og struktureret proces, hvor kandidaterne føler sig trygge og tillidsfulde, samt positivt og professionelt behandlet. Det kræver at man som interviewer forbereder spørgsmål og interview format, der understøtter processen på en måde, hvor man både får afdækket kandidatens potentiale og udfordringer, og meget gerne med indsigt i forskellige personprofiler. Hvis man bruger cases skal de være relevante og afspejle både rollen og virksomheden. Referencetagning og forhandling af lønpakke og kontrakt er den lille, men vigtige, top på rekrutteringskransekagen.
Hjælp fra A-Z
Hvis du har brug for hjælp til dele af processen – eller det hele – så kan du trygt tage fat i mig. Jeg har solid erfaring på området og er certificeret i Ensize’s DISC profil (personprofilanalyse med klassisk DISC profil kombineret med analyse af profilens værdier, hvilket giver et langt mere nuanceret billede end en sædvanlig DISC profil uden værdiprofil)
Når man er kommet succesfuldt i mål med sin rekruttering, er next step en god og professionel onboarding af den nye medarbejder.
Succesfuld onboarding = succesfuld medarbejder
Processen med onboarding af en ny medarbejder er afgørende for om medarbejderen kommer til at trives i sit nye job, om medarbejderen kommer til at levere gode resultater i sit nye job og om medarbejderen overhovedet bliver ombord. En succesfuld onboarding er nemlig det første og væsentligste skridt du kan tage i relation til at skabe et high performance arbejdsmiljø for dine medarbejdere.
Negligér ikke processen
Mange virksomheder har en tendens til at negligere onboardingprocessen. Begå ikke den samme fejl, for vi ved at det er både dyrt og tidskrævende at rekruttere, så når vi endelig har fået de rette kandidater ombord, så skal vi helst ikke miste dem igen lige med det samme. Det kan derfor godt betale sig – både af værdimæssige og økonomiske grunde, at sikre en succesfuld onboarding. Ræk ud, hvis I vil have hjælp til en konkret opgave i forlængelse af en rekruttering, eller hvis I har brug for at få udvilklet et mere standardiseret forløb, der kan anvendes fast.
I min optik er det alfa og omega at der er tillid og god kemi imellem dig som kunde og mig som din rådgiver og fortrolige sparringspartner. Det er derfor vigtigt at du kender mig lidt på forhånd og kan danne dig et indtryk af, om jeg er en person, som du forventer at kunne nære tillid til og have god kemi med.
Jeg er uddannet jurist med speciale i erhvervsjura og har arbejdet med udvikling af organisationer siden jeg i 2005 selv startede min første virksomhed som 25-årig, og sidenhen tilbragte 10 år i topledelsen i mediebranchen. Opgaverne har været mange og alsidige, og dét har givet mig en meget bred vifte af kompetencer
Lad os starte med en uforpligtende snak, hvor vi klarlægger dine behov og tester om den fornødne grundlæggende tillid og kemi er tilstede. Ring hellere en gang for meget end en gang for lidt. Jeg lover at jeg ikke bider. Ingen spørgsmål er for små, store eller dumme. Hvis jeg ikke har de rette kompetencer til at kunne hjælpe dig, så kender jeg sikkert én, der har dem som jeg kan anbefale til dig.
Hvad har du brug for hjælp til?
Virksomhedsledere taler ofte om at ‘medarbejderne er vores vigtigste aktiv’. Og det er sandt. Uden tvivl. De fleste virksomheder er ingenting uden sine medarbejdere. Det er derfor også uhyre vigtigt at vi behandler vores medarbejdere som vores vigtigste aktiver. Og hvordan gør vi så det? Det er der rigtigt mange bud på. Mit udgangspunkt er at ‘one size doesn’t fit all’
Jeg er entusiast og problemløser til benet, med en veludviklet forretningsforståelse og stor indsigt både indenfor de økonomiske, juridiske og kommercielle aspekter, der betyder at jeg forstår at hjælpe dig med at prioritere virksomhedens ressourcer og muligheder såvel taktisk som strategisk
Jeg elsker at få lov til at komme med i maskinrummet, men jeg ved også godt at det ikke er mig, der skal sidde der permanent, så jeg hænger kun ud og ‘forstyrrer’ så længe vi i fællesskab beslutter at det er formålstjenligt og giver mening.
Alle virksomheder – uanset størrelse – har lige nu en opgave med at gøre ESG mærkbart og målbart. Det forudsætter, at vi gør agendaen konkret og giver den et sprog, alle kan mærke og forstå. Med andre ord så skal vi lære at tale ESG’sk.
‘Orden i penalhuset’ er forudsætningen for en strømlinet og professionel virksomhed, der kan udvikles mod nye mål. Har man rod i jura og/eller økonomi, er der en stor risiko forbundet hermed, som kan spænde ben for virksomhedens udvikling og eksistens.
Jeg designer og faciliterer strategiudvikling så den passer til jeres niveau, ståsted og mindset. Jeg tager begreberne helt ned på jorden og fokuserer på en demokratisk proces, hvor alle deltagere føler at de bidrager og kan stå inde for resultatet. Og vigtigst af alt: etablering af milestones, der kan omsættes til konkrete to-do lister – hvad skal I gøre onsdag morgen?
Jeg har stor erfaring og succes med at facilitere og lede især bestyrelsesmøder samt partner- og ejermøder. Tilstedeværelsen af en uvildig og velforberedt mødeleder kan bibringe dét element, der mangler i jeres møder for at sikre værdi.
Min erfaring og mine kompetencer er alsidige, og jeg er qua min rolle som selvstændig konsulent, vant til at sætte mig selv i spil og skabe værdi for såvel ejere, bestyrelse, ledere og medarbejdere. Jeg næres ved at bygge bro mellem mennesker med forskellige indsigter og kompetencer, da jeg kender vigtigheden af at kunne kombinere den viden og erfaring, der findes i hele organisationen og bringe den i spil.